Een accentmuur schilderen met het juiste effect!

 

Een accentmuur schilderen met het juiste effect!


Sigma Coatings

Leven in uw interieur brengen en een ruimte groter laten ogen doet u het best met kleur!
Door lichte kleuren te gebruiken in uw interieur zal u de ruimte groter laten ogen. Donkere kleuren zullen uiteraard het omgekeerde effect veroorzaken.

Wanneer u een kleine ruimte groter wenst te maken, moet u de accentmuur met lichte kleuren schilderen. Wanneer u een kleine accentmuur wenst te schilderen, kunt u perfect te werk gaan met felle kleuren. Maar hoe groter de oppervlakte is van de accentwand, hoe lichter de kleur mag zijn. Wanneer u zo te werk gaat met de kleuren, zal een klein oppervlak met een fel kleur evenveel indruk maken als een groot oppervlak met lichte kleuren. Wanneer u de verf kiest, houdt u best rekening met de glansgraad.

Glanzende kleuren hebben een drukker effect dan matte kleuren. Bij kleine oppervlakten zal het effect er beter en frisser uitzien wanneer u glazende verf gebruikt.  Een matte kleur zal dan eerder voor een intiemere sfeer zorgen. Hebt u twijfels over welke glansgraad het beste zou passen in uw interieur? Ga dan voor satijnglans, zo zit het effect net in het midden van mat en glanzend.

Het effect van een accentmuur:

Deze effecten gelden ook wanneer u een accentmuur wenst te maken met behangpapier.

Accentmuur


Benodigdheden om een accentmuur te schilderen:

TapeTape - ProGold Masking Tape PaarsDe ProGold Masking Tape Paars heeft een minimale kleefkracht waardoor het geen schade brengt op een gevoelige ondergrond.

Afdekfolie
Afdekfolie - ProGold AfdekfolieDeze transparante folie van ProGold  zorgt voor een efficiënte bescherming van uw vloer, meubels en muren die u niet wenst te schilderen..

Verfborstel
Verfborstel - VerfrollerWerk met een verfborstel voor de hoeken en de afwerkingen van uw muur en gebruik een verfrol voor de grote oppervlakken.

Verf
Verf - Sigmapearl CleanGa voor een subliem eindresultaat van uw accentmuur met kwaliteitsvolle verf: Sigmapearl Clean.